ansiktsbehandlingar med rött ljusansiktsbehandlingar med rött ljus

Vilka hudvårdsprodukter är bäst lämpade för att hjälpa dina hudproblem? Ta vår 1 minuts hudquiz

Rödljusterapi, förklaras

av Andres Jimenez | 3 mars 2022
Oavsett om du tittar rött ljus terapi lampor, imponerad av rödljusterapi före och efter, eller bara vill hålla dig uppdaterad om de senaste skönhets- och hälsotrenderna, har vi samlat den här användbara guiden till rött ljusterapi till dig.

Vad är rött ljusterapi

Rödljusterapi använder ljus med låg våglängd för att försöka lösa en rad hudproblem. Det är ibland känt som laserljusterapi på låg nivå. Vi kommer att titta på dessa mer i detalj nedan, men påstås fördelarna med rött ljus terapi inkluderar en mängd vanliga hudproblem, från akne till åldrande. Naturligtvis, som alla hudbehandlingar, är det ingen mirakelkur, och det finns mycket forskning kvar att göra. Men om du kämpar för att älska huden du är i, finns det goda skäl att överväga det. 

Rödljusterapins historia

Sugen på en rymdåldersbehandling? Rödljusterapi, eller RLT, användes på 90-talet för ett helt annat syfte - att hjälpa växter att växa i rymden.
Medan det låg på hyllan sågs en viss potential för medicinsk användning. Man hoppades att en liknande process skulle kunna öka energin i våra egna celler. Det var avsett att hjälpa till att ta itu med medicinska problem som långsam läkning, muskelatrofi när de är sängliggande och till och med astronauters minskade bentäthet på grund av bristande gravitation.

Hur fungerar rött ljusterapi?

Som tur är är det en superenkel behandling. Det spelar ingen roll om det är rött ljus för ansiktet eller kroppen. Din hud kommer att exponeras för rött ljus vid relevant frekvens. För helkroppsbehandling kan detta använda en rött ljus terapi säng istället för en trollstav. 
Eftersom denna form av ljus kan penetrera mycket längre in i huden, kan det absorberas och användas på en nivå som andra terapier inte kan. På grund av detta kan det absorberas av mitokondrier i huden och producera mer adenosintrifosfat eller ATP (se denna vetenskapliga studie för mer teknisk information). 
Vad betyder det i normala termer? ATP är en energikälla för celler. Detta innebär att de möjligen kan återställa och föryngra celler inifrån och ut. Detta kan i sin tur i hög grad bidra till hudens övergripande hälsa, samt hjälpa till med specifika problem. 
bästa ansiktsbehandlingar med rött ljus
Till skillnad från lasrar finns det ingen hudskada på ytan från RLT. Den fungerar ungefär en halv centimeter under ytan. Detta innebär att det finns potential att uppnå samma effekter som IPL och andra laserbehandlingar, men utan de kontrollerade ytskadorna.
Eftersom detta fortfarande är en ny teknik är vi bara i den tidiga forskningsfasen. Mer vetenskaplig undersökning av den exakta potentialen och fördelarna med rött ljusterapi behövs. Men inledande studier ser lovande ut.

Vad används rödljusterapi till?

Även om RLT behöver lite ytterligare forskning, har infrarött ljusterapi redan potential för nyckelfrågor, inklusive: 

Rödljusterapi för akne

Vi har länge vetat att solljus kan hjälpa vissa fall av acne vulgaris. Det lugnar överaktiv talgproduktion. Men exponering för solljus medför risker. Både UVA- och UVB-strålar orsakar andra hudproblem, inklusive hudcancer. 
Föreställ dig att kunna utnyttja alla de goda sakerna med solljusspektrumet, utan det dåliga? Det är potentialen som rött ljusterapi för ansiktsakne har. Det kombineras ofta med blåljusterapi och andra behandlingar, eftersom mer forskning fortfarande behövs. Men potentialen att minska inflammation och irritation samtidigt som överproduktion av talg minskar är enorm. 

Rödljusterapi för rosacea

Rosacea är ett tillstånd där ansiktet ser permanent "rodnad" ut på grund av vidgade blodkärl. Vi använder redan en rad lasrar för att "zappa" bort spindelådror. Men eftersom rosacea orsakas av immunitet och inflammationsproblem är den behandlingen inte särskilt användbar. De kommer tillbaka.
Rödljusterapi har potential att både lugna inflammationen och ta bort det skadade kärlet. Rosacea ljusterapi undersöks för dess potential i en rad kroniska inflammatoriska sjukdomar och autoimmuna problem, faktiskt av den anledningen. 

Rödljusterapi för rynkor

ansiktsbehandlingar med rött ljus
RLT kan kanske föryngra huden. Det kan öka kollagen- och fibroblastproduktionen, blodcirkulationen, mRNA-stimulering och minska cellskador. Vad betyder det för dig? Yngre, slätare hud, förhoppningsvis! Behandling med rött ljus kan vara ett värdefullt verktyg mot åldrande.

Rapporterad Fördelar med rött ljusterapi?

Förutom dessa nyckelområden, vad annat rött ljus terapi fördelar är där?

Fördel #1 - sårläkning

Många av samma fördelar som kan göra den kraftfull i anti-aging skulle hjälpa till att påskynda sårläkning. Detta har en enorm potential för kirurgisk återhämtning, ärrminskning och så mycket mer. 

Fördel #2 - håravfall

Alopeci och håravfall är en självförtroendedödare. RLT har redan visat en viss potential, i en specifik bandbredd, för att öka hårtätheten. 

Fördel #3 - Minska inflammation

Du har säkert noterat att inflammation är en röd tråd i de bästa behandling med rött ljus potentialer som vi har noterat. Kronisk inflammation är grundorsaken till många försvagande problem. RLT verkar ha konsekvent antiinflammatorisk resultat, vilket gör detta till en mycket kraftfull möjlighet.

Introduktion till SolaWave

ansiktsbehandlingar med rött ljus
Funderar redan på att testa rött ljusterapi hemma? SolaWave innehåller mikroström, rött ljusterapi, lyftmassage och terapeutisk värme för att ge dig verkliga resultat och otrolig egenvård - allt i ett! Om du är sugen på att prova den anmärkningsvärda potentialen med rött ljus för dig själv, varför inte plocka upp en idag?

Är du redo att förvandla din hud med Solawave? Få din personliga rutin

Förvandla din hud med solawave

Relaterade artiklar

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

av Elaine De Vega | 28 december 2023
rött ljusterapi

Mikroströmmar, förklarat

av Andres Jimenez | 2 september 2022