Rödljusterapi för ansiktetRödljusterapi för ansiktet

Rödljusterapi för ansiktet

av Andres Jimenez | 29 september 2022
Rödljusterapi (RLT) användes först av NASA för att öka växttillväxten i rymden. Det användes sedan för att hjälpa till att läka sår på astronauter. RLT har använts för många olika applikationer sedan dess och det anses allmänt vara en giltig terapi för att minska rynkor, akne, ärr och rodnad i ansikte och kropp.

Vad är rött ljusterapi?

Rödljusterapi använder ett lågfrekvent rött ljus för att lysa på huden i sessioner på 15-20 minuter för att hjälpa till att döda skadliga bakterier i huden. När det används i kombination med ett fotosensibiliserande läkemedel kan det röda ljuset användas för att minska några av de skadliga effekterna av hudcancer, psoriasis eller vårtor.

Hur fungerar rött ljusterapi?

Rödljusterapi fungerar med mitokondrierna i din hud. Mitokondrier genererar den energi som behövs för att öka cellernas kemiska reaktioner och sporra dem att arbeta hårdare. De suger upp det röda ljuset och använder det som energi för att minska de skadliga effekterna av saker som åldrande, sjukdomar och miljö på cellerna.  

Hur ljusterapi fungerar för huden är:

 • RLT stimulerar cellerna som producerar kollagen, en kemikalie som ger huden dess elasticitet och styrka. Du kommer att se ordet kollagen används mycket i annonser för hudkrämer.
 • Ökar produktionen av fibroblaster, de celler som bidrar till bildandet av bindväv i huden.
 • Ökar blodcirkulationen i huden och ger den en fin och frisk lyster.
 • Minskar den inflammation som finns i celler som kan orsaka ett svullet utseende.

Tillstånd som kan behandlas med rödljusterapi

Sår

Förbättrar läkningsprocessen för sår. RLT gör detta genom att direkt stimulera regenereringen av friska celler i såret. Det används som en mindre hård behandlingsmetod.

Bristningar

Minskar uppkomsten av bristningar. Det röda ljuset är fokuserat på bristningarna och gör att märkena minskar i intensitet genom att mjuka upp utseendet.

Ålderstecken

Minskar uppkomsten av åldersfläckar och rynkor och förbättrar hudens elasticitet.

Hudförhållanden

Minskar skador och irritation som orsakas av hudåkommor. Kliande, smärtsamma hudtillstånd som psoriasis, rosacea och eksem kan förbättras avsevärt med behandling med rött ljus.

Andra förhållanden det kan förbättra:

 • Ärrbildning
 • Solskada
 • Hårväxt
 • Acne

Sätt att använda rödljusterapi för ditt ansikte hemma

Vissa behandlingar med rött ljus kräver mycket tid. Det kanske inte går att gå till en klinik eller läkarmottagning varje gång. Det är hemma rött ljus terapi produkter är så populära. Föremål som en terapistav för rött ljus kan användas i ditt hem i 15-20 minuter utan att behöva lämna ditt vardagsrum.
Den röda ansiktsstaven är liten, kompakt och kan användas var som helst när du vill ha lite lyft i huden. Övrig apparater för ansiktsbehandling med rött ljus komma i ett ljus som du kan använda vid ditt skrivbord medan du arbetar några minuter varje dag. När du går online och ser rödljusterapin före och efter bilder kan du se en märkbar skillnad i stramhet och klarhet i huden i ansiktet. Rödljusterapi hemma är det perfekta sättet att få den föryngrande fördelen och hålla ditt späckade schema på rätt spår.

Andra fördelar med rött ljusterapi:

Det är allmänt ansett av användare av rött ljusterapi på regelbunden basis att det kan minska mängden läkningstid efter träning med bara 10-15 minuters användning om dagen. Med de röda ljuspanelerna som strålar det helande ljuset över hela din kropp på en gång, får cellerna den energikicken att arbeta hårdare och de hjälper till att regenerera vävnad och muskler efter träning.

Hjälper till med sömnen

Det är ett välkänt faktum att elektroniska enheter avger ett blått ljus som stör våra naturliga sömnrytmer. Många av oss använder våra enheter under större delen av dagen och sedan för att koppla av innan vi går och lägger oss. Rödljusterapi kommer att minska effekterna av blått ljus och främja en naturlig dygnsrytm som kommer att slappna av och invagga dig i sömn. Det finns kliniska studier på nätet som visar att så är fallet.
Det är inte förvånande att rödljusterapi är populärt för dem som vill se och känna sig yngre. Den icke-invasiva behandlingen har få biverkningar, ingen stilleståndstid och kan användas så lite som 10 minuter om dagen för att se resultatet. Ge rödljusterapi ett försök och märk skillnaden.

Användbara länkar

 1. Vanliga frågor
 2. Hur man använder
 3. Strålande förnyelsestav
 4. Rödljusterapi före och efter

Förvandla din hud med solawave

Är du osäker på var du ska börja? Gör vårt hudquiz.

relaterade artiklar

rött ljusterapi för strålande hud

Rödljusterapi för strålande hud

av Salif Thomas | 2 november 2023