Rödljusterapi för ärrRödljusterapi för ärr

Vilka hudvårdsprodukter är bäst lämpade för att hjälpa dina hudproblem? Ta vår 1 minuts hudquiz

Rödljusterapi för ärr

av Andres Jimenez | 23 september 2022
När NASA först använde rött ljusterapi för att hjälpa växter att växa i rymden, trodde de förmodligen inte att det en dag skulle revolutionera hudbehandlingar. Den här typen av ljusterapi använder icke-invasiva tekniker för att stimulera cellerna och förbättra tecknen på ärrbildning, rynkor och akne. Du kan använda den hemma i en trollstav eller i en lätt panel för hela kroppen eller gå till en klinik för behandlingar som inte gör dig svullen och har smärta. När du ser lite rödljusterapi för ärr före och efter bilder kommer du att vara övertygad om att det finns något med den här typen av behandling.

Vad är rött ljusterapi?

Rött ljusterapi använder en stråle av rött ljus för att lysa på huden och stimulera mitokondrierna att producera mer energi. Detta ger sedan cellerna i din hud en boost att göra sitt jobb på dubbel tid, vilket inkluderar att skapa nya celler och läka skadade celler. Rödljusterapin används i kanske 10-15 minuter om dagen med effekter som syns efter 20-30 dagar. När du tittar på rödljusterapi akne ärr före och efter bilder kommer du att bli förvånad över skillnaden i hur synliga ärren är efter 30 behandlingar jämfört med vad de var i början. Rödljusterapi är inte en tillfällig lösning, effekterna är långvariga.

Hur minskar rött ljusterapi rött ärr?

Om du har acneärr så kanske du tror att det är en permanent fixtur i ditt ansikte och försöker bara täcka upp det med smink. Eller så provar du några invasiva och smärtsamma behandlingar som mikrodermabrasion som tar bort ett hudlager och lämnar dig med känslig hud och en röd, svullen hy i några dagar. Det kan vara ganska smärtsamt och kostsamt att göra denna typ av behandling regelbundet. När du provar rödljusterapi för ärr, betalar du mindre utan stillestånd. Denna behandling är icke-invasiv så du kommer inte att drabbas av några biverkningar och du kommer att se en märkbar förbättring av dina ärr.

Kan jag göra rött ljusterapi för ärr hemma?

Rödljusterapi för ansikte och kropp tar kanske inte lång tid varje dag, men det är krångligt om man måste gå till en klinik varje dag för att få det gjort. Detta kan ta dig timmar av din dag. Istället finns det föremål som en rött ljusterapistav som du kan använda en kort stund varje dag för att minska uppkomsten av ärr på huden. Du kan se skillnaden mellan rödljusbehandlingsärr före och efter resultat från personer som har använt dem under korta perioder varje dag.
Rödljusbehandling för operationsärr före och efter effekter visar en märkbar förbättring av minskningen av ärrets utseende efter flera behandlingar. Detsamma kan sägas om behandlingar med rött ljus för akneärr.

Rödljusterapi för hela kroppen

Det finns också rött ljus terapi ärr enheter som kan lysa på hela kroppen. De kommer i paneler och du kan stapla dem eller lägga dem på golvet och ligga bredvid dem som en solarie. Denna typ av terapi kan hjälpa hela kroppen att känna sig föryngrad, avslappnad och stärkt. Du kommer också att börja märka att huden på din kropp blir mer smidig och ser yngre ut.
Anekdotiska bevis tyder på att efter ett intensivt träningspass kan det att stå framför panelen för rödljusterapi i 10 minuter hjälpa din kropp att må bättre snabbare och minska återhämtningstiden. Detsamma kan sägas om rödljusterapins förmåga att minska de skadliga effekterna av det blå ljuset som sänds ut från våra elektroniska enheter. Detta blå ljus stör kroppens förmåga att producera melatonin och håller oss sedan vakna, stör våra dygnsrytmer och orsakar hälsoproblem. Rödljusterapi slappnar av i sinnet och kroppen och låter oss komma tillbaka till våra rytmer så att vi kan få en föryngrande och hälsosam sömn.
Ärr från akne, operation eller ett sår kan vara pinsamt och de kan också orsaka smärta och obehag. Rödljusterapi kan hjälpa till att lindra problemet icke-invasivt, billigt och utan biverkningar. Om du har några ärr du vill bli av med på grund av hur de får dig att må, prova rödljusterapi hemma eller på en klinik. Efter några sessioner kommer du att börja märka skillnad i dina ärr och hur du mår.

Är du redo att förvandla din hud med Solawave? Få din personliga rutin

Förvandla din hud med solawave