bästa rött ljusterapi för ansiktebästa rött ljusterapi för ansikte

Vilka hudvårdsprodukter är bäst lämpade för att hjälpa dina hudproblem? Ta vår 1 minuts hudquiz

Kommer rödljusterapi att hjälpa?

av Andres Jimenez | 8 februari 2022

Är du redo för lite långt borta fakta? LED ljusterapi var född på NASA när forskare upptäckte att astronauternas sår läker mycket långsammare i rymden. De hittade det rött ljusterapi (alias RLT) är mer än bara en flashig ljusshow. När den appliceras vid en våglängd på 660+ nanometer har det bevisats hjälpa till att läka sår supersnabb tack vare dess förmåga att främja blodcirkulationen och snabbt öka naturlig kollagenproduktion. 

bästa rött ljusterapi för ansikte

Ytterligare studier av RLT fortsatte med att visa att de medicinska fördelarna med LED-terapi inträffade eftersom mitokondrier (cellens kraftverk) i huden kan absorbera dessa specifika ljusvåglängder. Detta kan hjälpa cellerna att producera mer adenosintrifosfat (ATP), energikällan för alla celler, och med denna extra energi tror experter att cellerna kan reagera bättre på skador och föryngra sig själva.

Det dröjde inte länge förrän skönhetsindustrin såg dessa fantastiska cellulära resultat och ville se hur LED rött ljusterapi kan hjälpa vanliga hudproblem. Det är fortfarande svårt att tro att svaret på perfekt hud är snyggt packat i en liten LED-lampa, men nu vet vi rött ljus LED-terapi kan ha en enorm inverkan på rynkor, rosacea, acne, och psoriasis, vissa förhållanden ser förbättring efter så lite som 15 minuters användning av LED-rött ljus. 

bästa rött ljusterapi för ansikte

Medan de senaste decennierna har sett en stor ökning i kliniskt administrerade rött ljus-procedurer, har det först nyligen blivit allmänt tillgängligt på grund av framsteg inom energieffektiv LED-teknik och rödljusterapi hemma ansiktsmasker. Det finns så många alternativ att prova, och oavsett vad du slutar med att köpa är det viktigt att använda RLT i 10-20 minuter varje dag under ett par veckor för att få alla fördelar. 

Denna terapi har visat sig vara säker och effektiv för alla hudtoner och hudtyper, men var noga med att rådfråga din hudläkare om du har några frågor och ta fram en skräddarsydd behandlingsplan för att möta behoven hos dina specifika hudproblem. 

Är du redo att förvandla din hud med Solawave? Få din personliga rutin

Förvandla din hud med solawave

Relaterade artiklar

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

av Elaine De Vega | 28 december 2023
rött ljusterapi

Mikroströmmar, förklarat

av Andres Jimenez | 2 september 2022