rött ljus massagerött ljus massage

Bra vibrationer: ansiktsmassage för fylligare hud

av Andres Jimenez | 8 februari 2022

Vibrerande ansiktsmassageverktyg som använder vibrationer och mikroström för att förstärka effekterna av ansiktsmassage är definitivt trendiga, och det är allt tack vare den ökade cirkulationen och kemiska signaler som kan uppstå när du använder en av dessa enheter på din kropp, vilket leder till en tillfällig fyllning av huden och ett övergripande rosa sken.

På 1960-talet upptäckte ryska astronauter att motståndsträning när de stod på en oscillerande platta avsevärt motverkade den fysiska försämringen de upplevde i rymden. Efterföljande studier tyder på att vibrationsträning, som får muskler att dra ihop sig 30-50 gånger per sekund till skillnad från en till två vid normal styrketräning, hade förmågan att minska smärtförnimmelser både på ytan och djupt in i muskler och leder. Detta fenomen är känt som vibrationsanalgesi, där vibrationsfrekvenser blockerar kommunikationen av smärtreceptorer och trick hjärnan att känna mindre smärta, har varit ett stort framsteg inom fysioterapiområdet.

rött ljus massage

Så hur kan dessa bra vibrationer höja din hudvårdsrutin? Vibrationsträningsutvecklingen hjälpte inte bara idrottare och astronauter; studier tyder också på att vibrationsterapi kan vara en mirakelarbetare på anti-aging-fronten. När lågnivåvibrationer appliceras på ytan av din ansiktshud kan det främja hälsosammare blodflöde, leder till fylligare hud och en rosa lyster.

Denna teknik har visat sig vara säker för alla hudtoner och hudtyper, men kontrollera med din hudläkare innan du börjar lägga till den i din hudvårdsrotation för att se till att det inte finns några kontraindikationer eller problem som kan påverka underliggande tillstånd.

Förvandla din hud med solawave

Är du osäker på var du ska börja? Gör vårt hudquiz.

Relaterade artiklar

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

av Elaine De Vega | 28 december 2023
rött ljusterapi

Mikroströmmar, förklarat

av Andres Jimenez | 2 september 2022