Min vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Handla alla produkter

Ljusterapi för behandling av rosacea och rodnad

Rosacea är ett tillstånd som orsakar rodnad och ofta små, röda knölar i ansiktet som ibland kan misstas för akne eller andra hudåkommor. Även om det för vissa kan vara säsongsbetonat, kan det vara oerhört frustrerande att kämpa med rosacea och allmän rodnad i ansiktet och ibland en livslång kamp för dem som lider av det. Även om det inte finns något medicinskt botemedel mot rosacea, har det gjorts många framsteg i behandlingen av de kroniska symtomen på rosacea, allt från aktuella krämer för att behandla rodnad, antibiotika, aknemediciner och, på senare tid, ljusterapi.

rosacea rött ljusterapi

Studier visar att ljusterapi dramatiskt kan bidra till att minska uppkomsten av rodnad i ansiktet, rodnad och telangiektasi (allmänt känd som spindelvener) för dem som lider av rosacea. Det finns olika typer av ljusterapi som har visat lovande resultat i symtomminskning, inklusive laserterapi (även kallad fotodynamisk terapi), rött ljus LED-terapi, rött och blått ljusterapi, och intensiv pulserande ljusterapi (IPL). När ljusterapi används för att behandla synliga blodkärl såg de flesta patienter en 50 % till 75 % minskning av synliga blodkärl efter bara 1 till 3 behandlingar. 

För att ljusterapi ska bli framgångsrik krävs i allmänhet upprepade behandlingar för att upprätthålla förbättringen av hudens utseende. Biverkningar är vanligtvis minimala men har varit kända för att innefatta tillfällig rodnad, förlust av hudfärg och mindre blåmärken.

rosacea rött ljusterapi

Mer forskning behövs för att fastställa hur länge ljusterapibehandlingar är effektiva för rosacea och rodnad, men vissa patienter har rapporterat positiva resultat för 3 månader och upp till 2 år när använda ljusterapi som ett terapeutiskt botemedel. Prata som alltid med din hudläkare för att skapa den bästa behandlingsplanen som fungerar för dig.