Min vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Handla alla produkter

Värmeterapi Hudvårdsfördelar

Hud- och ansiktsuppvärmning, även känd som termoterapi, har nyligen blivit populära tillägg till hudvårdsverktyg eftersom det kan hjälpa till med blodflödet och hudcirkulationen. Ungefär som ett avkopplande bubbelbad, använder värmande hudterapier värme att slappna av i kroppen och musklerna genom att vidga blodkärlen så att blodflödet lättare kan cirkulera. Detta gör att syre och näringsämnen kan röra sig i hela kroppen vilket är avgörande för återväxt av skadad vävnad och lymfdränage.

ansiktsterapi med rött ljus

Även om det är en vanlig myt att värme kan öppna eller krympa porstorleken (det kan den inte), kan uppvärmningsterapier mjuka upp pluggarna av olja, eller komedonal kärna, fångade inuti porer vilket gör det till en vanlig praxis bland estetiker och hudläkare innan de gör pormaskextraktioner. När värme appliceras på hudens yta vidgar det omedelbart blodkärlen i en process som kallas vasodilatation. Blodcirkulationen ökas då avsevärt, vilket resulterar i förbättring av färgen, minskning av inflammation och en generellt "hälsosam" glöd (vem vill inte ha det?).

En annan fördel med värmeterapi är att den kan minska produktavfallet med uppmuntrar till full absorption av serum i de djupaste lagren av din hud. Med krämer mot rynkor som går uppåt 2 161 kr lönar det sig att maximera hudens förmåga att absorbera så mycket näring som möjligt och få mest valuta för pengarna av dina produkters aktiva ingredienser.

Om du inte vill lägga till fler produkter till din hudvårdskollektion (det finns bara så mycket utrymme på en badrumsbänk), en resa till en infraröd bastu kan vara i korten för dig. Genom att höja kroppstemperaturen hjälper svett till att avgifta kroppen, döda bakterier som orsakar akne, rensa igen porerna och leder till en exceptionell glöd.

ansiktsterapi med rött ljus

När det kommer till att använda värmande terapi på din känsliga hud i ansiktet, var alltid försiktig. Allas hud är olika, och om du har fler frågor om hur du kopplar ihop vissa serum och krämer med värmande enheter, kolla med din hudläkare.