rött ljusbehandling för trasiga kapillärerrött ljusbehandling för trasiga kapillärer

Vilka hudvårdsprodukter är bäst lämpade för att hjälpa dina hudproblem? Ta vår 1 minuts hudquiz

Trasiga kapillärer är lättare att behandla än du tror

av Andres Jimenez | 27 augusti 2022

Brutna kapillärer är dilaterade eller förstorade blodkärl precis under hudens yta och är vanligast i ansiktet och på benen. På grund av effekterna av förstoring eller sprängning av kapillärer kan de röda venerna dyka upp i ett trassligt nätverksmönster som liknar spindelnät, vilket ger dem det vardagliga namnet "spindelvener". Även om trasiga kapillärer i ansiktet kan dyka upp var som helst, tenderar de att vara särskilt märkbara runt hakan, näsan och kinderna. 

Orsaker till ansiktsbrutna kapillärer kan variera, från blåmärken på grund av en skada till biverkningarna av en alltför aggressiv hudbehandling tycka om mikrodermabrasion. Människor som lider av rosacea, solskador, eller bara de med naturligt mycket känslig eller reaktiv hud tack vare genetik kan vara mycket mer mottagliga för ansiktsspindelvener. 

rött ljusbehandling för trasiga kapillärer

För att medicinskt behandla trasiga kapillärer, inkluderar alternativen retinoider, IPL (intense pulsed light), och en injektionsbaserad behandling som kallas skleroterapi. På ljusteknik sidan av behandlingar anses IPL allmänt vara en av de mer effektiva behandlingarna av trasiga kapillärer (det tar så lite som 3-4 sessioner för att se resultat), och det finns några nya bevis för att LED ljusterapi kan hjälpa till att utrota vissa typer av ansiktsspindelådror. Men det finns för närvarande ingen hemmaprodukt på marknaden som är godkänd för att behandla trasiga kapillärer, så för närvarande är det bästa alternativet att konsultera din hudläkare för professionell medicinsk behandling.

De flesta behandlingar för spindelvener kräver tillsyn av hudläkare, även medhemterapier, så kolla med din läkare för att se vad den bästa handlingsplanen är för dig.

Är du redo att förvandla din hud med Solawave? Få din personliga rutin

Förvandla din hud med solawave

Relaterade artiklar

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

Skönhetsföretag med affiliate-program: Solawave

av Elaine De Vega | 28 december 2023
rött ljusterapi

Mikroströmmar, förklarat

av Andres Jimenez | 2 september 2022