terapistav för blått ljusterapistav för blått ljus

Blåljusterapi, förklarat

av Andres Jimenez | 2 mars 2022
Röd och blå ljusterapi har ockuperat mycket uppmärksamhet i skönhetsvärlden på senare tid. Särskilt blåljusterapi rekommenderas ofta för personer som kämpar med aknerelaterade tillstånd och solskador. Vad är det och vad gör det? Idag tog SolaWave-teamet en närmare titt.

Blåljusterapi: En översikt

Du kanske också är bekant med uppfattningen att "blått ljus" från dina skärmar kan avbryta sömncykler. Det kan också användas som ett icke-invasivt alternativt sätt att behandla hudåkommor som ligger på, eller strax under, hudens yta, och har till och med visat en viss potential i kampen mot hudcancer. Blåljusbehandling innebär bokstavligen att bada huden i just denna ljusfrekvens på ett kontrollerat sätt, genom målapplicering.
blåljusterapi

Historien om blåljusterapi

Blåljusterapi forskning har varit under utveckling sedan sekelskiftet, och huvuddelen av den forskning som finns tillgänglig har accelererat sedan 90-talet. Den bygger på en ännu stor mängd arbete kring ljusterapi. 

Hur fungerar blåljusterapi?

Hur fungerar blåljusterapi? Det är viktigt att inse att huden kan absorbera och reagera på olika frekvenser av ljus på olika sätt. Du kanske känner till skadan UV-strålar kan göra på huden. Blått ljus är ett vänligt namn för ett annat spektrum av ljus, som kan bidra till att främja läkning istället för vävnadsskador, och fungerar genom att penetrera själva ytan av huden och verka på cellstrukturerna där.
blåljusterapi för rynkor

Vad används blåljusterapi till?

Vad används blåljusterapi till? Det visar stor potential att hjälpa till med en mängd olika hudåkommor, men låt oss ta en närmare titt på några vanliga problem.

Blåljusterapi för akne

Blått ljus för akne är kanske den vanligaste användningen av blåljusbehandling idag. Det har visat sig ha hudregenererande egenskaper, tillsammans med potentialen att lugna överproduktionen av talg i dina oljekörtlar. Tillsammans med förmågan att zap aknebildande bakterier har den en värdefull plats i all aknebehandling. 

Blåljusterapi för rosacea

Medan rött ljus terapi för rosacea verkar vara det mest effektiva, att lägga till lite blått ljus till din behandling kan ge ytterligare fördelar. Det ger samma akne-bekämpande egenskaper till bordet, lugnar överproduktion av talg som ytterligare kan förvärra tillståndet. Det har också föreslagits att det kan hjälpa ytskador från rosacea att läka snabbare. 

Blåljusterapi för rynkor

blåljusterapi för rynkor
Blåljusterapi används vanligtvis inte för rynkor. Istället är du bäst betjänt av att titta på rött ljusterapi, eller en kombinationsapparat, för anti-aging ändamål. Blått ljus har dock en viss potential att hjälpa till att reparera solskador, vilket kan bidra till utseendet på åldrande hud.

Rapporterad Fördelarna med blåljusterapi?

Vad är fördelarna med blåljusterapi? Vi har redan tittat på några viktiga fördelar med blått ljus ovan, men låt oss dyka mer in i egenskaperna som gör detta till en stark hudbehandling. 

Fördel #1 - hudcancer

Det överlägset bästa sättet att förebygga hudcancer är naturligtvis att utöva säkra solvanor. Men för de av oss som redan står inför en hudcancerdiagnos kan blått ljus ha en roll att spela i behandlingen. I kombination med ett specifikt fotosensibiliserande läkemedel kan det hjälpa till att döda cancerceller utan att skada de omgivande friska cellerna. Onödigt att säga, om detta låter som en terapi för dig, bör det alltid utföras under en läkares öga. Ett hemblått ljus för ansiktsenhet hjälper inte i denna aspekt.

Fördel #2 - Icke-invasiv

En av de saker som gör blåljusterapi så tilltalande är att den fungerar icke-invasivt, utan behov av långa stillestånd eller speciella förberedelser och lång återhämtning. Detta ger den en fantastisk potential som behandling.

Introduktion till SolaWave

blåljusterapi för rynkor
Är du redo att prova blåljusterapi hemma? SolaWave är stolta över att kunna erbjuda en rad spännande ljusterapialternativ hemma som du kan prova för bättre hud. Om du hoppas kunna utnyttja en del av potentialen fördelarna med blåljusterapifrån bekvämligheten av din soffa, varför inte ta tag i SolaWave-teamet idag?

Förvandla din hud med solawave

Är du osäker på var du ska börja? Gör vårt hudquiz.

relaterade artiklar

rött ljusterapi

Mikroströmmar, förklarat

av Andres Jimenez | 2 september 2022
rött ljusbehandling för trasiga kapillärer

Trasiga kapillärer är lättare att behandla än du tror

Hur fungerar mikroström?

av Andres Jimenez | 27 augusti 2022