led ljusterapiled ljusterapi

Led ljusterapi, förklarat

av Andres Jimenez | 10 juli 2022
Har LED ljusterapi tagit sig in på din hudvårdsradar? Idag bryter SolaWave-teamet ner ljusterapi för huden, vem den kan ha nytta av och vad den har att erbjuda.

Vad är LED-ljusterapi

LED ansiktsbehandlingar har blivit något av ett modeord för skönhet, men vad är det egentligen? Ljusterapi för hud är en icke-invasiv hudbehandling som använder specifika ljusfrekvenser för att hjälpa till med vanliga hudproblem som akne, solskador och sårbehandling. 
ljusterapi

Historien om LED-ljusterapi

Äldre läsare kanske kommer ihåg en dunkel instruktion från sin läkare, som en tonåring med akne, att "få lite solljus". Fototerapi är ingen ny idé, men vi har behövt utveckla tekniken för att vi ska kunna använda effektiva, icke-skadliga frekvenser och hoppa över de delar av spektrumet som är kopplade till problem som solskador. Allt eftersom tekniska framsteg har gjorts har detta blivit enklare och lättare att göra, med många medicinska områden som noterar kraften med rött ljusterapi, blåttljusterapi, infraröd terapi och andra isolerade spektrum, för att öka läkningstid och vävnadsåterhämtning. 

Hur fungerar led ljusterapi?

LED-ljusterapi syftar till att kombinera de potentiella regenerativa krafterna hos dessa användbara spektrum till en enhet som bekvämt kan användas. Lysdioder, specifikt, utvecklades först av NASA för att hjälpa till att främja växttillväxt i rymden. Även om det aldrig kom något mycket av det projektet, kan du idag använda en LED ansiktsljus för att hjälpa dig med en rad hudåkommor. 

Vad används LED-ljusterapi till?

De vetenskapsbaserade resultaten bakom LED-ljusterapi tyder på att den har stor potential för att hjälpa till med en mängd inflammatoriska hudåkommor. Vanliga mål inkluderar rosacea, akne och tecken på åldrande och solskador. Låt oss ta en titt på hur det potentiellt kan hjälpa till mer i detalj.
ljusterapi för hudåkommor

Led ljusterapi för akne

LED-ljusterapi för akne fokuserar på att döda ytbakterier som irriterar tillståndet, samt lugnande överaktiva oljekörtlar som bidrar till överproduktion av talg. Antiinflammatoriska egenskaper hjälper också till att lugna akneutbrott, vilket LED-ljusterapi är kopplat till.

Led ljusterapi för rosacea

Rosacea är ett svårt hudtillstånd att behandla, särskilt som vi ännu inte är säkra på vad som faktiskt utlöser det att utvecklas hos vissa människor. Det tros vara kopplat till autoimmuna tillstånd, vilket innebär att lugnande kronisk underliggande inflammation kan ha en inverkan på dess uttryck - det som LED-ljusterapi är känt för att hjälpa. 

Led ljusterapi för rynkor

LED-ljusterapi för rynkor rapporteras fungera på fibroblaster, de strukturer som är ansvariga för kollagenproduktionen i huden. Om vi ​​kan stimulera kollagensyntesen i huden kan vi hjälpa till att öka hudens elasticitet och hålla huden fastare, längre. 
ljusterapi för rynkor

Rapporterad Fördelarna med LED-ljusterapi?

Teorin är bra, men i slutändan är det som verkligen betyder något om det fungerar. Vilka fördelar med LED-ljusterapi hävdar folk?

Fördel #1 - minskad inflammation

Även om akut inflammation kan vara till hjälp för kroppen, blir vi mer och mer medvetna om hur skadlig kronisk inflammation är. Genom att lindra sådan inflammation kan vi uppmuntra snabbare läkning.

Fördel #2 - sårläkning

NASA:s forskning med Navy Seals visade att muskel-skelettskador skulle läka snabbare med LED-exponering än utan.

Fördel #3 - ingen ytpeeling

Många existerar behandlingsformer för hudåkommor måste arbeta utifrån och in, ofta lämnar synliga spår som skalning, inflammation och rodnad som kan göra det svårt att gå i vardagen. Eftersom LED-terapi kan penetrera under det översta hudlagret, erbjuder den en enorm potential för icke-invasiv förbättring av hudtillstånd. 

Introduktion till SolaWave

solvågsljusterapi

SolaWave är stolta över att kunna erbjuda en fyra-i-ett LED-ljusterapiapparat parning av fördelarna med LED-ljusterapi med andra lovande terapeutiska tekniker för att hjälpa dig att bekämpa akne, inflammation och tecken på åldrande. Speciellt skapad för att vara lätt att använda i ansiktet hoppas vi kunna erbjuda dig en bekväm, bärbar hemmametod baserad på vetenskapen om LED-ljusterapi. Det är dags att uppleva den ultimata ansiktsbehandlingen hemma!

Förvandla din hud med solawave

Är du osäker på var du ska börja? Gör vårt hudquiz.

Relaterade artiklar

röd ljusstav

Led ljusterapi faq

av Jazmine Roxas | 16 augusti 2023
rött ljus terapistav

Hur ljusterapi kan förändra din hudrutin

av Jazmine Roxas | 7 juli 2023