helkroppsbehandling med rött ljus före och efterhelkroppsbehandling med rött ljus före och efter

Vilka hudvårdsprodukter är bäst lämpade för att hjälpa dina hudproblem? Ta vår 1 minuts hudquiz

Fototerapi för eksem

av Andres Jimenez | 12 september 2022
I det här blogginlägget kommer vi att diskutera fototerapi mot eksem i detalj. Vi kommer att svara på vanliga frågor som vad fototerapi är och hur det fungerar, och prata om de olika sätt som det kan användas för att behandla eksem.
helkroppsbehandling med rött ljus före och efter

Vad är fototerapi?

Fototerapi, även känd som ljusterapi, är en behandling som använder ljus för att förbättra hudens utseende och hälsa. Det kan användas för att behandla en mängd olika hudåkommor, inklusive eksem. Fototerapi innebär att huden utsätts för vissa typer av ljus. Detta ljus hjälper till att förbättra cirkulationen, minskar inflammation och påskyndar läkningsprocessen. 

Vad ska jag förvänta mig med fototerapi?

Under fototerapi kommer ljuset att riktas mot de drabbade områdena av din hud. Varje pass varar under en kort tidsperiod, vanligtvis inte mer än 30 minuter. De flesta människor behöver ha fototerapisessioner tre gånger i veckan i flera veckor eller månader för att se resultat.
Du kan uppleva vissa biverkningar under fototerapi, såsom torr hud, klåda eller rodnad i huden. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och går över av sig själva. Om du har allvarligare biverkningar kan din läkare justera din behandlingsplan.

Vilka är fördelarna med fototerapi?

Fototerapi är en säker och smärtfri behandling som har få biverkningar. Det kan vara en effektiv behandling mot eksem.

Standardförmåner

  1. Säkert och smärtfritt
  2. Lite biverkningar
  3. Minskar inflammation och klåda
  4. Kan minska flare-ups
  5. Återställ hudens naturliga barriärfunktion

 helkroppsbehandling med rött ljus före och efter

Känslomässiga fördelar

Hjälp patienterna att känna sig mer bekväma i sin egen hud
Hjälp patienter att minska pinsamheten
Om du överväger fototerapi för ditt eksem, se till att diskutera de potentiella fördelarna och riskerna med din läkare.

Vad är eksem?

Eksem är en vanlig hudsjukdom som gör att huden blir torr, kliande och inflammerad. Det kan vara mycket obehagligt, och det kan ibland leda till sekundära infektioner. Det finns inget botemedel mot eksem, men det finns behandlingar som kan hjälpa till att lindra symtomen.

Hur hjälper fototerapi att behandla eksem?

Fototerapi kan hjälpa till att behandla eksem genom att minska inflammation och påskynda läkningsprocessen. Ljuset från fototerapiapparat hjälper till att förbättra cirkulationen och minska antalet inflammatoriska celler i huden. Detta kan hjälpa till att minska symtomen, såsom:
  1. Torrhet
  2. Rodnad
  3. Klåda

Hur jämför fototerapi med andra eksembehandlingar?

Det finns en mängd olika behandlingar tillgängliga för eksem, och fototerapi är bara ett alternativ. Andra vanliga behandlingar inkluderar:

Aktuella steroider

Den vanligaste behandlingen mot eksem. De används vanligtvis för milda till måttliga fall av eksem och kan vara mycket effektiva. Men de kan också ha vissa biverkningar, som att huden blir tunn.

Orala steroider

Används vanligtvis för svårare fall av eksem. De kan vara effektiva, men de kan också ha några allvarliga biverkningar, såsom viktökning, högt blodtryck och osteoporos.

Antihistaminer

De kan hjälpa till att lindra klådan i samband med eksem. Men de kan också orsaka dåsighet.

Immunmodulatorer

En nyare typ av eksembehandling. De fungerar genom att dämpa immunförsvaret, vilket kan vara till hjälp för personer med svåra eksem. Men de kan också öka risken för infektioner.
Fototerapi anses generellt vara säkrare än topikala steroider, orala steroider och immunmodulatorer. Dessutom är det ofta lika effektivt som dessa andra behandlingar. Det är dock viktigt att prata med en läkare för att hitta den bästa behandlingen för dig.
rödljusterapi före och efter bilder
Eksem är en kronisk hudsjukdom som kan vara svår att behandla. Det finns dock en mängd olika behandlingsalternativ tillgängliga, och fototerapi är bara en av dem. Om du överväger fototerapi för ditt eksem, se till att tala med din läkare för att ta reda på om det är rätt behandling för dig.

Är du redo att förvandla din hud med Solawave? Få din personliga rutin

Förvandla din hud med solawave

Relaterade artiklar

rött ljus behandling för eksem

Hur rött ljusterapi kan lindra eksemsymptom

av Andres Jimenez | 7 januari 2024
blåljusterapi före och efter

Eksem, förklarat

av Andres Jimenez | 20 augusti 2022