blåljusterapi hemmablåljusterapi hemma

Vanliga frågor om blåljusterapi

av Andres Jimenez | 23 april 2022

Vad är blåljusterapi?

Blåljusterapi är en typ av ljusterapi som använder blått ljus istället för rött ljus. Blått ljus har visat sig vara effektivt vid behandling av akne, men det kan också användas för att behandla andra tillstånd. Blåljusterapi används ibland i kombination med rödljusterapi.

Vilka är fördelarna med blåljusterapi?

Blåljusterapi har ett antal fördelar. Det kan användas för att behandla akne, rynkor och fina linjer. Det kan också hjälpa till att förbättra utseendet på ärr. Blåljusterapi sägs också öka kollagenproduktionen och öka cellomsättningen.

blåljusterapi hemma

Är blåljusterapi säker?

Blåljusbehandling har rapporterats säker när den utförs av en kvalificerad hudläkare. I sällsynta fall kan du uppleva tillfälliga biverkningar som hudrodnad. Rådgör alltid med en läkare innan du genomgår någon form av behandling. Blåljusterapi rekommenderas inte för gravida kvinnor eller personer som tar vissa mediciner som gör din hud känslig för ljus. 

Är blåljusterapi säker under graviditet?

Blåljusterapi rekommenderas inte för gravida kvinnor. Blått ljus kan orsaka fosterskador hos spädbarn under utveckling, så det är bäst att undvika denna typ av behandling under graviditet och amning. Gravida kvinnor bör undvika att använda blåljusterapi bör inte användas i ansikte, hals eller händer.

Kan blåljusbehandling göra akne värre?

Blåljusterapi kan förbättra utseendet på fläckar och akne. Till exempel fungerar blåljusterapi genom att rikta in sig på bakterierna som orsakar akne. När de utsätts för blått ljus dödas bakterierna som orsakar akne. Solawaves Bye Acne-enhet minskar svårighetsgraden av finnar och måttlig akne.

Är blått ljus en laser?

Nej, blått ljus är ingen laser. Hemma blåljusterapi använder ett säkert blåfärgat ljus för att döda bakterier som kan orsaka akne. Ljuset penetrerar huden och riktar sig mot bakterierna som orsakar akne. Blåljusterapi är en FDA-godkänd behandling för akne och har kliniskt bevisats vara säker och effektiv. Solawaves Bye Acne-enhet utnyttjar FDA-godkänd blått och rött ljusterapi för att effektivt minska mild till måttlig akne.

Kan blåljusterapi orsaka mörka fläckar?

Blåljusterapi kan faktiskt hjälpa till att förbättra uppkomsten av mörka fläckar på huden. Terapin fungerar genom att rikta in sig på melaninet i huden, vilket är det som ger huden dess färg. När blått ljus träffar melaninet bryter det upp det och gör det mindre synligt.

blåljusterapi hemma

Kan man använda blåljusterapi med retinol?

Ja, du kan använda blåljusterapi med retinol. Denna kombination kan hjälpa till att minska inflammation och rodnad i samband med rosacea. Det kan också hjälpa till att förhindra framtida uppblossningar. Blått ljus och retinol kan användas tillsammans för att behandla en mängd olika hudåkommor.

Förvandla din hud med solawave

Är du osäker på var du ska börja? Gör vårt hudquiz.