Min vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Handla alla produkter

Ljusterapi för hormonell akne

De flesta tonåringar lider av en eller annan hudsjukdom på grund av de hormonella förändringarna som går genom deras kroppar. Från fet hud till torr flagnande hud, det är tufft att gå igenom puberteten och få det att dyka upp i hela ansiktet. Det finns också ett tillstånd som kallas vuxenakne, där kroppen producerar för mycket av oljan som är avsedd att smörja huden och fläckar uppstår. Vissa har vänt sig till ljusterapi som en källa till lättnad eftersom det är billigt och inte lämnar ansiktet rött och svullet på några dagar. När krämer och piller inte gör susen, då kan ljusterapi vara svaret.

Vad är ljusterapi?

Ljusterapi använder Led-lampor i en viss våglängd och fokuserar den på huden för att hjälpa till att minska mindre till måttliga hudtillstånd som akne och de röda märkena efter ett akneutbrott som kallas hyperpigmentering. Fler människor använder ljusterapi framför laserterapi eftersom det inte har några biverkningar, det är ingen smärta inblandad och det är billigare. Ljuset höjs till en tillräckligt hög våglängd så att det dödar vissa bakterieceller som kan orsaka fläckar. Viss blåljusterapi blandar högintensivt blått ljus med ett ljuskänsligt läkemedel som dödar vissa celler. Ljusterapi är ett utmärkt alternativ för de fläckar och märken som är på ytan eller precis under ytan av huden.

Hur skiljer sig ljusterapi från laserterapi?

Laserterapi är en mer invasiv procedur än ljusterapi där huden penetreras för att ta bort bakterier. Det finns oftast en tid med laserterapi där man behöver undvika direkt solljus och det kan ta några dagar innan svullnaden går ner. Laser är mycket dyrare än ljusterapi, men resultaten är imponerande och kan hålla i upp till två veckor. Denna typ av terapi har också visat sig vara effektiv för att ta hand om problem som sitter djupare under huden, inte bara på ytan.
Ljusterapi är icke-invasiv och har väldigt få biverkningar så det finns verkligen ingen stilleståndstid när du behöver se vart du går eller väntar på att svullnaden ska minska. Denna behandlingsform är billigare än laserbehandling och det finns ingen läkningstid. Ljusterapi är bra för de problem som finns på ytan eller precis under hudens yta, men inte längre. Om du har ett djupare hudproblem som ärrbildning, bör du undersöka laserterapi.

Ljusterapi för hormonell akne

Talg är en form av olja som används i kroppen för att smörja in huden. När hormonella förändringar inträffar i kroppen kan det produceras för mycket talg, och det är då du börjar se fläckar på huden, allmänt känd som akne. Ljusterapi kan hjälpa till att hantera hormonell akne om den inte förhindrar hormonell akne.
Akne kommer i två vågor, den första är utbrottet och den andra är den rodnad som finns kvar på huden efter utbrottet som kallas hyperpigmentering. Ljusterapi kan hjälpa till med båda dessa tillstånd på följande sätt:

Blåljusterapi

Blåljusterapi för akne har visat sig vara mycket effektivt vid fall av inflammerad akne där det kan finnas pustler, stora knölar eller andra inflammerade egenskaper. Även om ljusterapi inte kan förhindra akne helt, kan den i vissa fall minska den med upp till 70 %. Blått ljus kan penetrera hårsäckarna som orsakar inflammationen i ansiktet med få eller inga biverkningar eller stillestånd för läkning.
Fördelarna med blåljusterapi för akne inkluderar:
  • Dödar bakterierna som orsakar akne
  • Minskar svullnad
  • Minskar aknerelaterad smärta
  • Påskyndar läkningen
  • Minskar rodnad i samband med hyperpigmentering

Rödljusterapi

Rödljusterapi är en annan användning av LED-ljusteknik som kan hjälpa mot effekterna av akne. Denna typ av ljusterapi använder en lågvågig ljusfrekvens riktad mot ansiktet i 15-20 minuter som hjälper till att minska tecken på åldrande, rynkor, inflammation och akne.
Akne är en olycklig bieffekt av hormonella obalanser i kroppen där antingen för mycket naturlig olja produceras eller för många bakterier byggs upp i hårsäckarna i huden. Resultatet är stora röda knölar som kan innehålla pus som dyker upp på huden och kan vara pinsamt och irriterande. Ljusterapi är en icke-invasiv behandling som kan hjälpa till att minska svullnad och smärta i samband med akne utan biverkningar som svullnad eller läkningsstopp.