Min vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Handla alla produkter

Ljusterapi för hormonell akne

Om du är en av de miljontals människor som lider av hormonell akne, vet du hur frustrerande det kan vara att hitta en behandling som fungerar. Många vänder sig till receptbelagda mediciner, som kan vara dyra och ibland ha ovälkomna biverkningar. Det finns dock ett antal huskurer för hormonell akne som kan hjälpa till att rensa din hud utan några starka kemikalier eller dyra behandlingar.

förhindra hormonell akne

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad som orsakar hormonell akne och fyra olika huskurer för hormonell akne, såväl som deras respektive fördelar.

Vad är hormonell akne?

Hormonell akne orsakas av en obalans i kroppens hormonella nivåer. Detta kan bero på ett antal faktorer, inklusive pubertet, stress, graviditet, klimakteriet och polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). När hormonella nivåer är i obalans kan det utlösa överskott av oljeproduktion i huden, vilket kan leda till tilltäppta porer och akne.

Hormonell aknebehandling hemma

Det finns ett antal olika huskurer för hormonell akne som du kan prova för att rensa din hud.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en populär huskur mot hormonell akne. Dess antibakteriella egenskaper hjälper till att döda bakterierna som orsakar akne, medan dess sura natur hjälper till att exfoliera huden och rensa igen porerna. För att använda äppelcidervinäger som en huskur mot hormonell akne, blanda helt enkelt en del äppelcidervinäger med två delar vatten och applicera den på huden med en bomullstuss.

Grönt te

Grönt te är en annan populär huskur mot hormonell akne. Dess antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att minska rodnad och svullnad, medan dess antioxidanter hjälper till att skydda huden från skador. För att använda grönt te som en huskur mot hormonell akne, brygg helt enkelt en kopp te och låt det svalna. När det är kallt, applicera det på huden med en bomullstuss.

Honung

Honung är en populär huskur mot hormonell akne på grund av dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Honung kan hjälpa till att döda bakterierna som orsakar akne och minska rodnad och svullnad. För att använda honung som huskur mot hormonell akne, applicera den helt enkelt på huden med en bomullstuss.

Citron juice

Citronsaft är en populär huskur mot hormonell akne på grund av dess sura natur. Citronsaft kan hjälpa till att exfoliera huden och rensa igen porerna. För att använda citronsaft som huskur mot hormonell akne, applicera den helt enkelt på huden med en bomullstuss.

Det finns ett antal huskurer för hormonell akne som kan hjälpa till att rensa din hud utan några starka kemikalier eller dyra behandlingar. Prova en eller alla dessa huskurer för att hitta den som fungerar bäst för dig!

Ljusterapi för akne

förhindra hormonell akne

En av de senaste huskurerna för hormonell akne är ljusterapi. Ljusterapi använder blått ljus för att döda bakterierna som orsakar akne. Det är ett säkert och effektivt sätt att behandla hormonell akne. SolaWaves blåljusterapistav är ett utmärkt alternativ för ljusterapi hemma.

För att använda, håll helt enkelt in SolaWave trollstav nära huden i två minuter om dagen. Det blå ljuset kommer att döda bakterierna som orsakar akne och hjälpa till att rensa din hud. Försök att använda ljusterapi i kombination med andra huskurer för hormonell akne för att se de bästa resultaten.