Min vagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Handla alla produkter

Vanliga frågor om akne

Vad är akne?

Akne är en hudsjukdom som uppstår när porerna i din hud blir igensatta av olja och döda hudceller. Detta kan orsaka pormaskar, whiteheads, finnar och andra typer av fläckar. Akne kan förekomma på vilken del av din kropp som helst, men det är vanligast i ansiktet, nacken, bröstet och ryggen.

blått ljus för akne

Vad orsakar akne?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Akne kan orsakas av en mängd olika saker, inklusive genetik, hormoner, stress och vissa mediciner. Den vanligaste orsaken till akne är dock överaktiva talgkörtlar. Dessa är körtlarna som utsöndrar olja i dina porer.

Hur blir du av med akne?

Acne hud är irriterad och överproducerar talg. I kombination med bakterier i porerna leder detta till aknepustler. Du behöver en mild, aknefokuserad hudvård för att rengöra, lugna och skydda den inflammerade huden. BHA/salicylsyra kan sedan användas för att minska porstockningar och överproduktion av talg.

Vad är cystisk akne?

Cystisk akne är en allvarligare form av akne som uppstår när porerna i din hud blir igensatta av olja och döda hudceller. Detta kan orsaka pormaskar, whiteheads, finnar och andra typer av fläckar. Cystisk akne kan vara vanligast i ansikte, nacke, bröst och rygg.

Hur ser cystisk akne ut?

Cystisk akne är en svårare form av akne som kan orsaka stora, röda och smärtsamma knölar på huden. Dessa knölar kan också vara fyllda med pus. Cystisk akne kan uppstå på vilken del av din kropp som helst, men det är vanligast i ansiktet, nacken, bröstet och ryggen.

blått ljus för akne

Vad orsakar cystisk akne?

Cystisk akne kan uppstå när bakterier, döda hudceller och olja fastnar i dina porer. Detta kan leda till att dina porer blir inflammerade och kan leda till att finnar, pormaskar och whiteheads bildas. Cystisk akne är vanligare hos personer som har fet hud.

Vad är svampakne?

Svampakne är en typ av akne som kan orsakas av en svamp. Denna typ av akne kan vara vanligare hos personer som har fet hud. Svampakne kan behandlas med svampdödande läkemedel. Det kan förekomma på vilken del av din kropp som helst, men det finns oftast i ansiktet, nacken, bröstet och ryggen.

Vad orsakar svampakne?

Svampakne kan orsakas av en typ av svamp som kallas Malassezia. Denna typ av svamp kan hittas på huden hos alla människor, men den kan växa över hos personer som har fet hud. Svampakne kan behandlas med svampdödande läkemedel.

Hur ser svampakne ut?

Svampakne kan se ut som små knölar på huden som vanligtvis är vita eller gula. De kan också vara kliande eller ömma. Svampakne kan förekomma på vilken del av din kropp som helst, men det är vanligast i ansiktet, nacken, bröstet och ryggen.

Vad orsakar Chin Acne?

Hakakne kan orsakas av hormonella förändringar, till exempel under puberteten eller klimakteriet. Hakakne kan också orsakas av vissa mediciner, till exempel p-piller. Stress kan också vara en faktor vid hakakne. (redigerad) 

Hur blir man av med mörka aknefläckar?

Akne mörka fläckar kan tas bort med en mängd olika metoder, inklusive laserbehandling, dermabrasion och kirurgi. Bortsett från dessa metoder kan vissa människor också kunna ta bort mörka fläckar från akne med naturliga botemedel.

Hur läker man akneärr?

Acneärr kan behandlas med en rad olika metoder. Blåljusterapi är ett alternativ. Andra alternativ inkluderar topikala behandlingar, fraktionerad laserbehandling och stansutskärningar. Det är viktigt att se till att du gör det som är bäst för din hud och ditt tillstånd för att inte göra skrämseln värre.

Hur länge varar akne?

Akne försvinner vanligtvis inom några månader eller år. Men det kan pågå längre, även i vuxen ålder. Det kanske inte är klart varför vissa människor får akne och ibland inte. De flesta med akne fortsätter inte ha det när de blir äldre. Men det kan gå tillbaka, speciellt när man är stressad.
blått ljus för akne

Hur blir du av med acne sårskorpor?

Acne sårskorpor är resultatet av att plocka eller klämma finnar. Detta kan göra att porerna i din hud blir inflammerade och kan leda till att finnar, pormaskar och whiteheads bildas. Akne sårskorpor kan behandlas med en mängd olika receptfria läkemedel, inklusive salicylsyra, bensoylperoxid och retinoider.

Vad orsakar akne hos vuxna?

Den vanligaste orsaken till akne hos vuxna är överaktiva talgkörtlar. Dessa är körtlarna som utsöndrar olja i dina porer och kan bli överaktiva av olika anledningar, inklusive hormoner, stress och vissa mediciner. De flesta vuxna acne finns i ansikte, hals, bröst och rygg. Solawaves Bye Acne-enhet riktar sig mot bakterierna som orsakar mild till måttlig akne.

Vid vilken ålder uppträder akne vanligtvis?

Akne kan uppstå i alla åldrar, men det är vanligast hos ungdomar och unga vuxna. Detta beror på att akne ofta är relaterat till hormoner, och hormonnivåerna fluktuerar under puberteten. Acne kan också påverkas av stress, varför det ofta är vanligare hos vuxna som är mycket stressade.

Hur lång tid tar det för acneärr att blekna?

Acneärr kan ta allt från några veckor till några månader att blekna. Det bästa sättet att påskynda processen är att använda en naturlig ärrbehandling, såsom vitamin E eller aloe vera. Du kan också prova att använda en dermaroller eller ljusterapi för att minska akneskräm.

Hur behandlar man akneärr?

Acneärr kan ta allt från två till åtta veckor att blekna. Vissa människor kan dock se resultat på så lite som två veckor, medan andra kan behöva upp till åtta veckor.

Hur behandlar man hormonell akne naturligt?

Det finns några saker du kan göra för att behandla hormonell akne naturligt. Försök först att minska mängden stress i ditt liv. För det andra, ät en hälsosam kost och undvik bearbetade livsmedel. För det tredje, tvätta ansiktet två gånger om dagen med en mild rengöring. För det fjärde, använd en naturlig aknebehandling, såsom tea tree-olja, för att behandla fläckar.